I've got a feeling...

Snart är det nyårsafton! Då befinner vi oss i Piteå, närmare bestämt på havsbadet. Bara känslan av att bo på hotell får det att pirra i magen på mig! Vi åker kring 11:00 och badar hela dagen. Kl. 19:00 är det finmiddag (4-rätters!), underhållning, raketer och champagne. Kommer bli FAB! Jag har 2 klänningar att välja mellan så jag har ingen panik över kläder i år. Skönt.

Imorrn ska jag jobba 7-17 på psyket. Sen blir det hem och packa och fixa.

Det bästa är ändå att jag nästa år kommer att gå på ett schema. Att kunna planera sin vardag känns lyxigt. Att jag dessutom får vara på psyk känns helt rätt! Sen så flyttar ju lilla Maggan in den 6/1.

Maggan 6 veckor.

Ha en underbar nyårsafton! =)


God Jul!

God Jul!!!
Nu blir det bloggtorka några dagar (som att det inte brukar vara det).
Jobb och mys med familjen är det enda som det finns tid för...

Ha en underbar jul alla mina FINA vänner där ute =)
Puss och kram!

Ps. Om ni har varit snälla så skickar jag den här julklappen, i alla fall till tjejerna... måste komma på nåt annat till grabbarna.


Sonja? Elsa? Ronja?



Här kommer en bättre bild på valpen. Mamman är Yorkshireterrier/Papillion och pappan är Chihuahua/dvärgspets för er som undrar =) Men vad ska hon heta???

Nu är julklappsinköpen nästan klara. Det blir ett sista ryck imorgon på min sista lediga dag... sen jobbar jag tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag... ja ni fattar =) Men jag jobbar dagskift på julafton så jag överlever. Nyårs är jag i alla fall ledig och då bär det av till Piteå för party!!

Puss puss!

Vi ska ha få en bebis!

Klicka för att se nästa bild

Valpen allra längst upp i högen, med vitt ansikte är min!!! Vi hämtar henne den 6/1. SURPRISE!
Världens bästa julklapp =)

Tjejkväll med psyket!

Hallå!

Hemkommen efter en mysig kväll i en fantastisk grillkåta i Boliden.
Vi hade tjejkväll med psyket och var bjudna till självaste chefen!
Wokad kyckling och grönsaker till middag och sen wokade frukter & bär med sirap, vit choklad och gräddglass till efterrätt! Mycket gott =) Vi delade även ut julklappar och jag fick en finfin kokbok med festrätter!

Jag har blivit erbjuden en rad på Ömheten, jag har tackat ja till några nätter i januari (fick faktiskt välja först då jag va överst på LAS-listan!!) Så jag tog 7 nätter... sa att jag ville fundera mer på om jag vill boka upp mig alltför mycket. Jag brinner ju för psyk och har nästan bestämt mig för att kämpa mig fram till en rad där vilket kommer att betyda fler somrar med jobb. Men det är det värt. Man ska följa sitt hjärta! Fredde har lovat att inte kasta ut mig om jag inte får ihop så stora månadslöner... men än har då det inte varit nåt problem.

Så då vet ni. Men tack för alla goda råd i föregående inlägg! =)
Imorrn fortsätter julklappsjakten för mig, jag har många klappar kvar att inhandla! Alldeles för många!

Jag och Emelie (a.k.a. vraket) ska byta klappar i år... men vi ska köpa en fulklapp. Vi ska alltså hitta det fulaste och mest meningslösa vi kan och ge till varann. HAHAHA! Jag garanterar succé!

Nu äre natti!

Den eviga vikarien...?

Att vara springvikarie på 4 olika ställen tär på mig. På Annagården och på psyket känner jag mig hemma och trivs jättebra... men att jobba enstaka kvällar på hus där man varken känner personal eller boende är inte speciellt kul. Att hela tiden vara ny och ursäkta sig för att man inte hittar, "Vad sa du att hon hette?", "Vilken avdelning bor han på?"... Jag vill egentligen mest av allt jobba på psyk! Avd. 1 som jag varit mycket på är kanske världens bästa arbetsplats. Härlig personalgrupp, varierande arbetsuppgifter och patienterna kan vara allt från 18-100 år. Där känner jag att jag utvecklas och lär mig nya saker hela tiden.

Äldreomsorgen är också bra. Men just nu känner jag för psyk. Problemet är att de inte har något längre vik till mig, där har jag jobbat så lite länge och har långt kvar till en tillsvidareanställning, jag är inte ens inlasad. I kommunen där emot har jag typ 50 dagar kvar till en TVA. Det skulle inte vara dumt att få ett schema och betald semester. Tänk att kunna planera sitt liv! Men frågan är då... ska man tänka på att det är tryggt att vara TVA och jobba på ett ställe där man kanske egentligen inte riktigt vill vara.... eller ska jag börja om från noll och slita mig fram med strödagar på psyket och hoppas på att det kommer loss något?

Det känns som att jag är hjärndöd om jag nu tackar nej till ett vik inom äldreomsorgen som inom 2 månader kommer att leda till en TVA... eller? HJÄLP MIG!

I-landsproblem, jag vet.... men jag är verkligen kluven.


Till Emma och Linn.

Till Emma!
Grekisk pyttipanna (4 portioner):

1 fläskfilé (500g) strimlas i små bitar och läggs i marinad i 6 timmar.
Marinad: 1,5 dl olivolja, soja, 3 vitlöksklyftor, 1 tsk Ingefära, 1 tsk sambal oelek, salt och peppar.

1 kg klyft potatis läggs i botten av en smord långpanna.
3 strimlade paprikor i olika färger.
2 gula lökar.
(Häll filé + marinad över detta).
3 klyftade tomater
Toppa med feta ost.

In i ugnen, 200 grader i cirka 30 minuter.

Kall sås

2,5 dl turkisk yougurt/creme fraiche
satften ur ½ lime
1 vitlöksklyfta
1 påse italiens salladsmix (eller salladskrydda).

Mycket gott!

_______________________________________________

Till Linn! :)

Jag har fått ett gammalt slitet skåp av min kusin.
Jag hade tänkt fixa till det och måla det.
Skulle vilja behålla att det ser gammalt ut...
Vilken färg ska jag använda? Tänkte du är ju som bra på sånt där :)
Tacksam för svar! :)

Ha en bra dag!
Puss och kram!




1:a december!

Både bloggen och jag är döende. Det är god omvårdnad som gäller.

Jag har varit förkyld i tusen år nu! Jag låter som tio karlar när jag pratar.
Hostar gör jag också, och snorar.

Ska pallra mig på Ica maxi och handla nu. Ikväll blir det gomiddag - Grekisk pyttipanna!

Är arbetslös i veckan vilket suger. Men jag vet ändå inte om jag hade kunnat jobba pga förkylningen.
Lika bra att passa på att vila upp sig. Jobb fredag på psyk och lördag på Annagården.

På lördagkväll blir det lyxig tjejkväll på Attityd. Vi blir tio tjejer som ska hjälpas åt att fixa varandra och sen ska även nån "spa-tjej" va där och ge oss behandlingar... jag har inte bestämt mig vad jag ska göra än... men det blir säkert massage :) Efter det blir det middag ute och sen kanske en pubrunda :)

1:a december idag! Underbart att snön äntligen har kommit! Nu har julstämningen börjat infinna sig. Som de flesta vet missbrukar jag julpynt... men jag har hållit mig lugn i år... jag har inte köpt en enda tomte.

Nu måste jag gå och hosta upp en alien.
HOJ.


RSS 2.0